Title Image

Haliaksen kesätalkoissa remontoitiin sauna kuntoon ja rakennettiin laajennusosa bunkkerille

Haliaksen kesätalkoissa remontoitiin sauna kuntoon ja rakennettiin laajennusosa bunkkerille

Lintuasemalla järjestettiin heinä-elokuussa perinteiset kesätalkoot. Aseman vuotuisten huoltotoimien ja luonnonhoitotöiden lisäksi tehtävälistalla oli saunarakennuksen remontti sekä laajennusosan rakentaminen havainnointibunkkerin yhteyteen.

Talkoot pidettiin kahdessa osassa: heinäkuun lopulla asema-alueella tehtiin luonnonhoitotöitä, kunnostettiin verkkolinjoja, kannettiin polttopuita ja varustettiin asemaa tulevaa syyskautta varten. Lisäksi lintuaseman saunan sisätilat remontoitiin ja kiuas vaihdettiin uuteen. Elokuussa saunarakennuksen kattohuovat uusittiin ja betonisen havainnointibunkkerin yhteyteen rakennettiin puinen laajennusosa. Nyt lintuaseman sauna on taas iskussa ja kaikki asemalla majoittuvat havainnoijat mahtuvat yhtä aikaa bunkkerille kaukoputkineen muuttoa havainnoimaan! Myös opastettavien ryhmien vierailu muutonhavainnointipaikalla sujuu jatkossa helpommin.

Kiitos onnistuneista talkoista kuuluu suurelle joukolle vapaaehtoisia talkoolaisia sekä tukijoukoille. Saunaremonttia tuki taloudellisesti Suomen Kulttuurirahasto ja uuden puukiukaan lintuasemalla lahjoitti Sauna360.

Havainnointibunkkerin laajennuksen rakennusmestareina toimivat Ari Vuorio ja Lauri Mäenpää, tekniset piirustukset laati Pekka Hänninen. Taustatyöhön sekä puutavaran kantamiseen osallistuivat lukuisat Halias-aktiivit. Saunan sisätilaremontin toteutuksesta vastasi Sami Virta talkoolaisten avustuksella. Huopakaton vaihtoivat Kari ja Seppo Degerstedt. Logistiikka-apua tarjosi Dick Forsman.