Title Image

Tue toimintaa

Tue toimintaa

Hangon lintuaseman tavoitteena on olla maailman paras lintuasema. Keräämme korkealaatuista havaintoaineistoa ja koulutamme tulevaisuuden lintuharrastajia. Kattoyhdistyksemme Tringa ry. on voittoa tavoittelematon yhdistys ja toimintamme mahdollistaa mittava vapaaehtoistyö sekä eri tahojen myöntämät tuet ja avustukset.

Voit tukea toimintaamme ryhtymällä Haliaksen ystäväksi, liittymällä Tringan jäseneksi, tulemalla opastetulle retkelle, maksamalla asemamaksun tai ryhtymällä sponsoriksi.

Haliaksen ystävät

Haliaksen ystävät on tammikuussa 2019 perustettu verkosto, joka tukee aseman toimintaa eli pitkäjänteistä seurantatyötä, tiedottamista ja ympäristökasvatusta taloudellisesti. Tule mukaan! 

Haliaksen ystävien uutiskirje kilahtaa sähköpostiin kolmesti vuodessa ja lisäksi ystäville postitetaan jouluna söpö ystäväpinssi.

Halias tarvitsee ystäviä

Hangon lintuasemalla, Haliaksella, on kerätty jo 40 vuoden ajan systemaattisesti ainutlaatuista aineistoa, jota on hyödynnetty esimerkiksi lintujen kansallisessa uhanalaisuusarvioinnissa sekä Euroopan unionin lintudirektiivin raportoinnissa. Sen avulla on myös osoitettu ilmastonmuutoksen vaikutuksia lintukantoihin.

​Haliaksen toiminta pohjautuu pitkälle vapaaehtoisten työpanokseen. Toiminnan tukemiseksi ja etenkin päähavainnoijan palkkaamiseksi kevät- ja syysmuuttokaudelle tarvitsemme myös taloudellista tukea.

Haliaksen ystävät kokoavat yhteen ihmisiä, jotka haluavat nähdä maailman huippuihin lukeutuvan lintuaseman toiminnan jatkuvan. Pienistä puroista syntyy suuri virta. Vain 27 euron tukimaksulla vuodessa voit vaikuttaa sekä pitkäjänteisen havainnoinnin jatkumiseen että mahdollisuuteemme kertoa linnuista, tutkimustuloksista ja aseman toiminnasta kaikille kiinnostuneille.

Halias kiittää tukirinkiin liittyneitä ystäväeduilla
 • Sähköinen uutiskirje huhti-, heinä- ja joulukuussa sisältäen aseman kuulumiset, mielenkiintoisimmat havainnot ja rengaslöydöt
 • Haliaksen ystävien päiväretki asemalle elokuussa
 • Haliaksen ystävät -logopinssi kannettavaksi ylpeydellä retkilakissa tai -takissa
Haliaksen ystävien tunnuksessa on seurallinen pyrstötiainen. Logon on suunnitellut Netta Lempiäinen.

Haliaksen ystäväksi pääseminen on helppoa

 1. Täytä oheinen ystävä-lomake. Lähetämme sinulle noin kahden viikon kuluessa sähköpostia, jossa ovat tarkemmat maksutiedot.
 2. Maksa tukimaksu 27 euroa. Halutessasi voit myös maksaa suurempaa tukimaksua.

Ystävä-lomake

  Lomakkeen käyttöehdot

  Lomakkeella kerättyjä tietoja käytetään Haliaksen ystävien jäsenmateriaalin postitukseen ja retkien suunnitteluun sekä Hangon lintuaseman toiminnasta tiedottamiseen. Yhteystiedot tallennetaan Tringan toimesta, eikä niitä luovuteta eteenpäin.

  Keräyksen järjestäjä: Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry

  Rahankeräysluvan numero: RA/2020/919

  Kerättävien varojen käyttötarkoitus: Keräysvarat käytetään Hangon lintuaseman toimintaan. Hangon lintuaseman tehtävä on tieteellisen ympäristötiedon kerääminen ja jakaminen. Lintuasemalla kerätään seurantatietoa havainnoimalla ja rengastamalla lintuja. Kerättyä aineistoa julkaistaan ja tietoa jaetaan yleisölle myös opastuksilla sekä verkossa. Lintuasemalla koulutetaan lintuharrastajia ja perehdytetään yleisöä lintuharrastukseen sekä suojelutyöhön. Keräysvaroilla katetaan edellä kuvatun toiminnan kuluja, lintuaseman rakennusten ja muun infrastruktuurin kehittämisestä ja ylläpidosta aiheutuvia kuluja sekä muita lintuasematoiminnan kuluja.

  Tiedustelut: ystavat(ät)halias.fi

  Tringan rahankeräyslupa

  Asemamaksu

  Haliaksen asemamaksu on 35 euroa/vuosi (opiskelijat 10 euroa). Summa maksetaan tilille: FI63 1014 3000 2052 66/Hangon lintuasema, merkitse viitteeksi ”Asemamaksu (vuosiluku)” ja oma nimesi. Nuoret ensikertalaiset saavat yöpyä asemalla ilmaiseksi. Asemamaksun voi maksaa, vaikka et yöpyisikään asemalla.

  Yhteistyötahot ja tukijat

  Hangon lintuasema tekee yhteistyötä monien toimijoiden kanssa. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä tai sponsoroinnista, ota yhteyttä halias(at)halias.fi